Triumph Bike of the month

April

AprilAPRIL 2007 - Mats Åkhagens Triumph Thruxton 05
Mats Åkhagen är en snart 60-årig mc-entusiast från Uppsala som redan på 60-talet åkt Triumph Bonneville och nu senast, före sin nuvarande Thruxton, en Tiger 955i.
      Dagens motorcykel, en Thruxton 05, har genomgått en hel del förändringar för att bli såsom Mats vill ha den. Jag har en känsla av att det nog blir mer innan Mats är färdig sin pärla!
      Några av de förändringar som gjorts är jettning tilll 125 (huvudmunstycken) med K&N-filter och AIR-injektion eliminators, Nology HotWires (för tändstiften), Triumphs TOR-dämpare och Pingel-kran för bensinen.
      För själva körbarheten har den fått racing dämpare från Wilbers och progressiva fjädrar i gaffeln (som också har fått gummibälgar) samt ett 4-kolvs Beringer-ok som har monterats på istället för originalet.
      Designmässigt har hojen fått Corbins Gunfighter-säte i läder, miniblinkers, oljetemp, diverse kromade skruvar och bakre fotpinns eliminators, en packethållare samt ett alu-kedjeskydd. Den lilla väskan kommer från Touratech och satt tidigare på Mats Tiger 955i - passar perfekt på pakethållaren!


Till startsidan - Bonneville Adress: Måsvägen 1B, 227 33 Lund E-post: info@bonneville.se ©