Triumph Bike of the month

augusti

augustiAuguti 2007 - Lars Nilsson, Triumph Bonneville 03
Jag heter Lars Nilsson, är 30 år och utbildad gymnasielärare. Jag bor i Skottorp i Halland med fru Louise och vår fyra månader gamla son William (Bonne-Wille).
Efter att ha fascinerats av den lokala chopperkulturen, bestämde jag mig redan som liten att skaffa mig en Triumph. Marlon Brando blev tidigt en inspirationskälla. Jag avstod från att satsa på de riktigt gamla engelska "järnen", då dess kvalitet och driftsäkerhet ej var den bästa. Istället blev det en Honda CB 750 four från 1973, som byggdes om till café racer. Trots att jag var och är nöjd med Hondan, så följde jag Triumph Hinkleys utveckling med stort intresse.
Jag föll direkt för den ”nya” Bonnevillen när den kom 2001. Klassiska linjer, men med modern teknik.
För tre år sen fann jag, av en slump, en annons på Internet där en Bonneville från 2003 var till salu riktigt billigt nere i Tyskland. Jag tvekade först då jag pga studier inte hade den bästa ekonomin, men tack vare support från min fru, som menade att man måste genomföra sina drömmar, importerade jag in hojen. Det lilla som fanns på sparkontot var borta, men i garaget stod nu äntligen en Triumph (extrautrustad med varvräknarkitt samt motorbågar). Den tidigare ägaren hade lyckats välta stillastående, men minus en repa på ljuddämparen och två lätt klämda kylflänsar, var hojen i toppskick.
Hojen är mitt livs bästa investering, inte bara ur ekonomisk synvinkel utan även ur ett socialt perspektiv. Några månader efter inköpet fick jag ett extrajobb på den dåvarande firman Triumph Center Lund och därigenom kunskap, erfarenhet och vänner för livet. Jag kom även i kontakt med Jesper Ek på just Bonneville.se som nu är en mycket god vän till mig och min familj. Jag trivs jättebra med hojen och ser den som ett oerhört bra grundmaterial för modifieringar.
Hojen är utrustad och modifierad på följande sätt:
Begagnade Thruxton effektljuddämpare, varvräknarkitt, större munstycken i förgasaren, modifierat luftinsug för bättre flöde, katalysatorn är bort monterad, M-bar som har kortats ner, egen tillverkad framskärm, kortad bakskärm, cuts som tidigare var gul, spräckt och repad, thruxtonsadel, backspeglar som i stort sett skänktes av en mycket vänlig polis, tankpads och givetvis en lyktskärm som andas lite 50-tal.
Saker som ska åtgärdas och modifieras är: Den nuvarande bakskärmen ska kortas av och göras smalare. Jag håller på att tillverka en innerskärm för att kunna montera av bakskärmen helt om man vill. Bakljuset (läs TV-skärm) samt blinkers ska bytas ut till mindre exemplar. Jag skissar även på en logga i form av en nummerdekal som ska sitta på cutsen.


free web counter
Vill du också vara med som Månadens Triumph mailar du till mig så skickar jag mer info.
Till startsidan - Bonneville Adress: Måsvägen 1B, 227 33 Lund E-post: info@bonneville.se ©