Maj

MajMAJ 2007 - Jonas Jonassons Triumph Thruxton 05
Jonas Jonasson, 35 år, bor på en gård utanför Löberöd i Skåne med familjen och sin älskade verkstad, där motorcyklar är huvud- och favoritsysslan. Har kört, mekat och byggt Harley Davidson sen 1996 för att i oktober 2006 riktigt tröttna på priser och hype’n runt detta märke.
- Jag alltid sagt att om jag någonsin ska lämna HD så ska det vara till Triumph!
Efter att ha sett en Thruxton på mässan "På 2 hjul" 2005 så började det fröet få rejäl fart, för att i oktober 2006 blomma ut, när just den rätta, en gul Triumph Thruxton, fanns hos en handlare i Karlstad.
- Jag måste säga att jag är både nöjd och imponerad av maskinen och chassiet som jag förväntade mig vara rätt nära HD, men ack så fel man kan ha!
Trajjan har fått Shark Extreme High avgasrör som körs utan Db-killer, vilket har medfört byte till UNI filter och tratt på inloppet samt schimsning av nålar och uppgång på högfartsmunstycket från 110 till 130.
- Man kan säga att schimsningen av nålarna är något som verkligen lyfter dessa motorer generellt!
Övrigt så har Jonas satt på luftinsprutningsplugg, tillverkat egna diodblinkers bak som är infällda i ramrören på var sida om bakljuset, som också det är en kombo mellan egen upphängning och lampor från ”Louis”. Framblinkers är en slimmad modell från ”Bikeline” som han hade liggandes (tänkt till ett tidigare HD bygge), men som ju funkade kanon även här. En annan fin detalj är att drevkåpan har borrats upp och fått ett klassiskt "spader ess"-mönster.
Och naturligtvis har jag även monterat en styrändspegel från självaste ”Bonneville”. :)
Funderingar för framtiden är någon typ av flyscreen med lite Dunstall stuk, ev. magkåpa, ställbara fotpinnar, framskärm och sidokåpor lackas svart, konstruera en lasthållare som funkar ovanpå kutsen och ev. byte av fjädringen. Det finns alltid nåt mer att göra!


Till startsidan - Bonneville Adress: Måsvägen 1B, 227 33 Lund E-post: info@bonneville.se ©