TJPs Luftinsprutnings-pluggar - Air Injection System

Luftinsprutningssystemet som används på Triumph Bonnevillen förbränner kolväten i avgaserna för att anpassa utsläppet enligt de allt hårdare kraven runt om i världen.

 
Luftinsprutningspluggarnas alla delar   Här monterad och klar på en Bonneville.

Triumphs ingenjörer ville att förgasarna skulle passa in i retrodesignen av den nytillverkade Bonnevillen. För att uppnå det krävdes ett system med en extra luftinsprutning för att sänka det andelen oförbrända kolväten i avgaserna.

Systemet fungerar, men ger två nackdelar utifrån motorcykelåkarens sätt att se på det:

  • Bränsle som inte förbrännts ger höga smällar när det baktänder. Om man ändrar till större huvudmunstycken tillsammans med UNIfilter tenderar problemen bli värre.
  • Avgasrören övre delar brukar närmast motorfästen missfärgas blåa av värmen. I värsta scenariot kommer kromen att helt förstöras hela vägen ner till andra kröken (Bonneville America och Speedmaster har utanpåliggande rör för att dölja denna missfärgning).

För att slippa dessa båda problem se till att montera TJPs Luftinsprutnings-pluggar över det extra luftinsprutningskanalerna.

Välj mellan nickelplätterad eller svart anodiserad aluminum till din Triumph Bonneville, T100, Thruxton, America eller Speedmaster.

OBSERVERA:

  1. I vissa länder är det förbjudet att ändra luftinsprutningen om man ska köra motorcykeln på allmän väg..
  2. Det ger ingen prestandaökning att montera luftinsprutnings-pluggarna.

Artikelnr Benämning
AKB 04
AKN 04
Luftinsprutningsplugg - Air Injection Kit Svart
Luftinsprutningsplugg - Air Injection Kit Nickel
Till startsidan - Bonneville Adress: Måsvägen 1B, 227 33 Lund E-post: info@bonneville.se ©